ACASDAM

L’associació catalana de self defense i arts marciales neix al 2016 amb l’objectiu de promoure les arts marcials en general i la defensa personal en particular.

La defensa personal (self defense) és un art marcial multidisciplinar de gran utilitat a la nostra vida cuotidiana.

La defensa personal es basa en els fonaments d’alguns esports o arts marcials com el judo, l’aikido o el karate. Un dels aspectes principals de la defensa personal es que, generalment, els oponents poden ser persones de dimensions més àmplies o amb forces musculars més grans que les nostres. Per aquesta raó, s’eviten les tècniques bàsiques com ara els cops únics (aquells que s’utilitzen contra l’oponent amb una part específica del nostre cos), per exemple l’ús del palmell de la mà, les juntures i les parts toves dels dits o cops de genoll; passant a tècniques més elaborades com diversos tipus de puntades, i també desequilibris o immobilitzacions (les quals s’utilitzen normalment en defensa personal policial o en modalitats esportives com el judo). Aquestes són les bases de la defensa personal. És, tanbé, una bona manera de mantenirnos en forma, com qualsevol de les altres arts marcials, en el cas de la defensa personal, menos atlètica que d’altres, és molt adequada per a senoyres, gent gran, nens…..
Sense oblidar les aspectes professionals que aquest art marcial té en el mon de la seguretat i les forçes d’ordre públic

Francisco Martos galardonado como uno de los 300 mejores artistas en self defense del mundo

Un altre dels objetiuss fonamentals de la nostra associació és que els experts en arts marcials puguin dedicar-se professionalment a la docència, desenvolupar una carrera professional  basada en el seu coneixement d’aquest art marcial: la defensa personal i, també, les altres arts marcials.

Francisco Martos -President ACASDAM